Toolbar
01 jan 2015

Søndag 28.12. var det Romjulsmøte på Lepsøya. Det er 4. gangen Bygdeutvalet og Bo ved havet arrangerer et slikt møte, så nå kan vi si at det er blitt en tradisjon. Stortingsrepresentant og medlem av Samferdselskomiteèn Helge Orten hadde tatt turen utover i år, og det var populært. Han gjorde rede for prosessen videre for å realisere Nordøyvegen og fortalte at det er to saker som skal behandles i Stortinget:

  1. I Kommuneproposisjonen vil Regjeringen fremme forslag om at fylkets fergestrekninger skal omfattes av fergeavløsningsmidler. Det forventes at det foreslås en varighet på 40 år og og det må lages en mekanisme som gjør at fylkene får tilført de pengene som skal til. 
  2. Bompengeproposisjonen for Nordøyvegen kommer når den siste kvalitetssikringen (KS2) er gjort. 

Begge sakene forventes å få tilslutning og Orten vil være saksordfører for bompengeproposisjonen, noe han gleder seg til. Helge Orten sa at han var 100% sikker på at Nordøyvegen ble realisert. Spørsmålet er om byggingen kan starte i 2015 eller i starten av 2016.

Nesten 90 personer deltok på Romjulsmøte og ble servert kaffe, kaker og brus. I tillegg til å høre Orten, ble de oppdatert på hva Bo ved havet arbeider med. 

Den nye nettsiden vår ble lansert på våren 2014. Facebookgruppa fungerer bra som nyhetsformidler og oppslagstavle for det som skjer på Lepsøya og har snart 500 medlemmer. Naustprosjektet som både skal ta vare på gamle "naust-ting" og jobbe for at naustene på øya skal utvikles og brukes, er godt i gang. Det er regulert flere tomter og noen gamle hus er til salgs. 

I 2015 vil en gruppe studenter fra Høgskolen i Ålesund ha som oppgave å vurdere hva fergeleiet på Kjerstad kan brukes til når Nordøyvegen kommer og fergeleiet ikke lenger brukes av ferga. 

I 2015 forventes det også at flere barnefamilier vil flytte til Lepsøya.

Nordre var på møtet og laget et flott oppslag derfra.

 

 

 

Rangere denne artiklen
(0 stemmer)

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media

2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010