Toolbar
Havørna er et flott syn Havørna er et flott syn
13 apr 2013

Havørna er et flott syn og den sees ofte på Lepsøya. Den er sikrest å se tidlig på våren. Da går det nesten ikke en dag uten at den viser seg frem. Den er ikke vanskelig å få øye på og den følges ofte av et "hoff" av skrikende måker. Går du tur på yttersida er ørna oftest å se i området rundt Bryggja og mot Rået. Unge fugler er mørke og eldre fugler er mer grå.

Havørna er Norges største fugl med et vingespenn på opp til 2,6 meter! Til sammenligning måler en voksen person omtrent 1,8 meter med utslåtte armer. På 70-tallet var det lite havørn å se, men siden da har bestanden vokst sakte, men sikkert. En grunn er selvfølgelig at havørna er fredet. En annen er at oterbestanden også har økt og at havørna forsyner seg av restene etter oterens fiskemåltider.

 

Rangere denne artiklen
(0 stemmer)
Last modified on tysdag, 02 august 2016 12:32

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media

2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010